Hem Nyheter Service Priser Senguide Racketguide Team Mantis Butik Om Mantis Om oss Kontakt

Vi håller öppet, även då andra har stängt!

  Hemleverans

  Stringing on wheels

   

  BAKGRUND

   

  Martin Aldrige kommer ifrån UK och spelade tennis som junior. Han har en BSc i Sports Science & Administration och var bollansvarig på Wimbledon under flera år. Han har också arbetat som tenniscoach och som  produktutvecklingschef för ett större företag i tennisbranschen med fokus på teknologisk utveckling. Han var också ansvarig för de professionella tennisspelare som företaget använde i sin marknadsföring samt ansvarig för den tekniska utvecklingen av tennisbollar som användes på större ATP/WTA tävlingar. Detta gjorde han fram till 2010 då han startade Mantis Sport.

   

  Mantis har fått en klart större genomslagskraft utomlands som exempelvis i UK, USA, Australien, Asien och vissa delar av Europa. Vad det beror på kan givetvis diskuteras men ett av skälen är att klubbbverksamhet utomlands bedrivs på ett helt annat sätt än i Sverige. I svenska klubbar  är det sedan några år tillbaka vanligt att de etablerade rackettillverkarna erbjuder klubbarna mycket förmånliga priser på framför allt bollar till träningsverksamheten, mot att shopparna fylls med tillverkarnas olika produkter. Klubbens tränare förses också  ofta med fria racketar som används i träningsverksamheten i syfte att marknadsföra dessa mot klubbens spelare i träningsverksamheten.

   

  Mantis kom till Sverige runt 2011 genom den tidigare Davis-Cupspelaren Ervin Eleskovic som spelade med ett Mantis 300 strängat med Mantis Power Polyester. Ervin sålde in Mantis på ett flertal klubbar i Sverige, däribland Stockholmsklubbarna SALK och Kungliga Tennishallen. Ervin var ensam distributör av Mantis samtidigt som han satsade hårt på sin egen tenniskarriär. Det blev tyvärr en allt för tuff uppgift att satsa på sin egen karriär och samtidigt underhålla och utveckla distributionen av Mantis. Det ledde tyvärr till att de klubbar som tagit in Mantis, upplevde det svårt att upprätthålla en stabil relation med Mantis och produkterna sinade så småningom ut ur klubbarnas shoppar.

   

  När det gäller kvaliten på Mantis produkter så finns det ingenting som skiljer sig ifrån konkurrenterna. Racketar, bollar, senor och grepplindor etc tillverkas av material som håller samma höga kvalitet som konkurrenternas. Det som däremot skijler är prisbilden där Mantis i genomsnitt ligger ca 15 procent lägre än sina konkurrenter.

  Martin Aldridge, grundare av MANTIS Sport International Limited i UK. Klicka på bilden för att läsa en artikel om Martin och hur han startade Mantis Sport.

  Martin Aldrige New Trends In Sports

  Mantis satsade redan tidigt på sponsring och har bland annat haft den tidigare världsfyran Greg Rusedski som ambassadör. Mantis har också varit officiell bollsponsor för ATP Champions Tour fyra år i rad samt för Junior Davis Cup & Fed Cup 2015 där bland andra Dennis Shapovalov deltog och vann med sitt Canada.  

   

  I Sverige har vi, förutom Ervin Eleskovic haft spelare som Markus Eriksson och Stefan Olsson som ambassadörer för Mantis. 

   

  Vi fortsätter nu vårt arbete med att marknadsföra Mantis på den svenska markanaden  och du är välkommen att kontakta oss om du vill bli en del av Team Mantis.